Sárkány fül

Mert idén a sárkány éve van. :)
Voltunk is kínai újévi ünnepségen múlt vasárnap. Ami lényegében egy jó hosszú ázsiai büfé + szuvenír sor volt a kaszinó elôtt. Volt 1-2 színpad is, ahol hellyel-közzel történt is valami, bár a nagyszinpadon valamilyen titokzatos okból kifolyólag karaoke ment, ami 80%-ban borzalmas volt, 5%-ban totál horror és valószínüleg 5%-ban talán halgatható. Meg persze 30 fok volt este 9-kor is, úgyhogy egy idô után beszivárogtunk a kaszinóba, hogy felfedezzünk egy új egzotikus birodalmat.
Terep felmérésre mentünk ugyanis, mert az Elisa állítja, hogy statisztikai alapon egésszen jó esélyei vannak az embernek a ruletten. Szóval meg kellett néznünk, hogy milyen itt a rulet. Hát érdekes, mert van a hagyományos ahol csini zöld asztalra pakolod a tétet és a cupé kezeli a rulettet. Aztán van a félig sci-fi, ahol valami géppel megeteted a pénzed, a tapogatós képernyôn megteszed a tétet és a cupé kezeli a rulettet. Aztán van a totál sci-fi ahol a rulet a számítógép... Amúgy sincs nagy véleményem a kaszinókról, de a totál gépesített dolgokról még annyi sem, mert hát komolyan, ki hiszi el, hogy ott is pont annyi a véletlen valószínûsége, mint a számítógép nélkül? Na, meg komolyan, olyan ez mint a dobozos bor. Remélem mindenki tud az ausztrál dobozos borról. Az nem bor, ami dobozban van!

Belefutottunk egy sárkány táncba is bent a kaszinóban. A sárkányok totál kedvenceim!!! Elöször ugyan kicsit csalódott voltam, hogy rövidek, mert csak 2 ember van alatta, egy a feje egy meg a hátsó fele. De állatari tetszik, ahogy táncol a sárkány. Tudja mozgatni a fülét a száját meg a szemhéjját és annyira cuki ahogy a zenére táncol! :D És a farkát is csóválja, mint egy kutyus! Szuper aranyos!

Bár errôl jut eszembe, szerdán az esti vásáron lehet italokat kapni zacskóban!!! Halál komoly, nejlon zacsiba töltöttek valamit, összefogták a száját és tettek bele egy szívószállat.
A nyáron minden szerdán esti vásár van a Qeen Viktória Market-en, ami a legnagyobb piac Melbournben. Napközben mindent lehet kapni a zöldségtôl a ruhákon át a szuvenírokig. Az esti piacon pedig leginkább kaja van, zene meg kézmûves vásár szerûség. És persze ha jó idô van, akkor totál tömve. Ez is mutatja, hogy jó a kaja. ;)

Most szerdán végre el is jutottam az esti vásárba a lakótársammal, az Abbyvel. Az elsô programpont mindjárt 2 hatalmas adag Sangría volt, mert az volt a sor elején és eléggé jól nézett ki. Majd taktikusan a desszertel kezdve a vacsit, bedubtunk egy nagy adag holland palacsintát, ami az amerikai palacsinta miniatûr változata tetszés szerint porcukorral, vajjal, sziruppal, tejszínhabbal, citromlével vagy csokival nyakonöntve. A csoki-tejszínhab-porcukor kombó:

Aztán nekem mindenképpen meg kellet kostolnom a takoyakit, amit a japán filmekben/sorozatokban mindíg árulnak a standokon. Polip van benne és szerintem finom. :)
Ezt követôen megkoztoltuk a tengeri herkenytyûs paellat az egyik spanyol standnál. Azt hiszem az nem egésszen az én ízvilágom, de azért nem volt rosz.

Majd miután már azt sem tudtuk mind megenni, az Abby beszerzet valami nepáli grillezett csirkét, ami ugyan nagyon finom volt, de már nem hiányzott.

És akkor egy kép a lakótársamról is:


Találtam egy nagyon jó új játékot, a google street-viewja kissé megturbózva, aka streetview stereographic, ahol így néz ki az utcánk:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések