A patkányok szigete

A kötelező quokka szelfi
Rottnest Island, avagy a patkányok szigete az őshonos kurta farkú kengurukról kapta a nevét. Az első holland telepesek ugyanis patkányoknak nézték ezeket a pici kengurukat. A quokkák (angolul ezen a néven futnak) kb. macska méretű nagyon barátságos és nagy cuki kis lények. Alapvetően a szárazföldön is megtalálhatóak Nyugat-Ausztráliában, de a Rottnest szigeten hemzsegnek. Tele van velük a falu a szigeten és gyakran a házakba és éttermekbe is beszöknek. Érdeki őket a mindenféle emberi kaja, ami ugyan nagyon nem tesz jót nekik, de ettől még mindenkinek puncsolnak egy kis kenyérért. Az utóbbi évben pedig az interneten is nagyon népszerűek a quokka szelfi mániának köszönhetően. 

Rottnest Island Perthtől kb. 20 km-re van az Indiai Óceánban és napjainkban népszerű nyaraló hely. Egész évben rengeteg a turista, akik strandolnak, szörfölnek, bicikliznek és quokkákat fényképeznek. De a sziget nem mindig volt ilyen vidám hely. Sokáig börtön sziget volt ahová a telepesek elpaterolhatták a nekik nem szimpatikus őslakókat. Egy pici múzeum is van a szigeten ami bemutatja a sziget geológiai történetét, az ott élő állat és növény fajokat valamint a sziget történelmét.


A quokkák nagyon barátságosak:





Két világító torony is van a szigeten, ez az északi torony. A sziget mindössze 19 nézet kilométer és pár óra alatt körbe biciklizhető. Nekünk rengeteg nézelődéssel és strandolással kb. egy nap volt körbe érni. A sziget belsejében sós vizű tavak vannak amiket régen só lepárlásra használtak.    








A pici pontok a vízben integető fókák.


A sziget körül rengeteg strand van, ahol lehet fürödni, búvárkodni vagy kagylókat és korall darabokat gyűjteni. A sziget körül korall zátonyok is vannak, aminek köszönhetően nagyon világos, szinte fehér a homok a strandon. Ez a mini tengerpart kiállításom, korall törmelékből, kagylókból és kerekre csiszolt üveg darabokból.


Állatvilág összefoglaló: fókák, quokkák és gyíkok. Természetesen sok a madár is meg egy kicsi kígyót is láttunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések