Alausí

Alausí a hegyek között.
Alausí egy csinos kis városka a hegyek között Ecuador középső részén. Ambatotól kb. 3 óra autóval dél felé. Egy hete az itteni hosszú hétvégén kirándulni mentünk délre Cuenca felé. Mivel Cuenca autóval 6 óra Ambatótól, ezért péntek reggel helyett csütörtök este indultunk és Alausíban aludtunk hogy lerövidítsük a vezetést. A hegyekből a városba le vezető szerpentin ingencsak érdekes a meredek kanyarjaival és a teljesen lekopott csíkokkal.

A város leginkább az itteni "Nariz del Diablo" vonat kirándulásról híres. A 2 órás vonat út egy közeli kisvárosig megy ahol fél és le kanyarog egy igencsak meredek szerpentin pályán. Állítólag a vonat rendszeresen kisiklik és az utasoknak segíteniük kell vissza tolni a szerelvény a sínekre. Ez manapság érdekesség, de régen sok baleset és halálos áldozat volt ezen a szakaszon.
Szent Péter vigyáz a városra.


A fő utca.




A vasút állomás és a szépen felújított házak a sínek mentén. 
Alausí egyik érdekessége hogy az épületek többsége több mint száz éves. Ez ugyan nem feltétlenül matuzsálem kor, de ha figyelembe vesszük hogy a házak adobe-ből készültek, akkor igen. Az adobe lényegében sár és valamilyen szerves anyag keveréke. Alausíban a házaknak fa vázuk van és a falak sár és széna keverékéből vannak.
Adobe.

Szépen felújított adobe házak a sínek mentén.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések